Pages

Monday, January 3, 2011

Masak-masak, Makan..makan..makan..

Selalunya weekend jer laa aku ni rajin nak masak. Kadang 3/4 ploh jenis lauk laa.. Padahal makannya untuk 2orang jer. Kalau ada danish pun lauknya balik-balik sup..pegi pegi sup..wakaka..


Ni lauk aku masak wiken ari tu..eh bukan..hari jumaat yg diisytiharkan cuti umum kerana malaysia menang tu kan.

choy tam goreng ikan masin..


sup ketam pulau carey..belian terakhir..sob sob sob...:(


sambal kicap...mkn dgn sup ketam tu..



 crispy fried chicken..ayam ni digoreng dengan tepung bestari..


haa..ni dia tepungnya..b4 goreng tu kena perap dulu dgn tepung ni.
bancuh tepung ni mcm nak goreng pisang tu..masukkan ayam 
then perap dalam 30minit. bila nak goreng tu salut dengan tepung semula..
sedap wooo..rs mcm kepsi gak..murah jer pun tepung ni.
sekilo dalam rm6.50 gitu. tapi aku dah jumpa yg lebih murah dari ni..




No comments:

Related Posts with Thumbnails